نوشته شده توسط : sibesalamati

خارش در دوران بارداری را چگونه درمان کنیم؟

 

بارداری مشکلات خاص خود را دارد. برخی از این مشکلات می تواند خارش دائمی باشد که برخی از زنان باردار آن را تجربه می کنند. با وجود خون اضافی که پمپاژ می شود و تغییرات هورمونی که رخ می دهد عوارض جانبی همچون خارش نیز ممکن است در فرد دیده شود. اما نگران نباشید. شما می توانید از درمان های طبیعی برای بهبود این شرایط استفاده کنید.

 

چه چیزی باعث ایجاد خارش در دوران بارداری می شود؟

خارش در دوران بارداری نباید باعث نگرانی شما شود. بیشتر این خارش ها نتیجه تغییر در بدن هستند. این تغییرات عبارتند از :

– افزایش منبع خون در بدن
– کشیده شدن پوست
– تغییرات هورمونی
– پوست خشک و خارش دار
– لکه های بالا آمده در کل بدن
– خارش شدید و غیر قابل کنترل

 

درمان های خانگی برای بهبود خارش در دوران بارداری:

حمام جوی دوسر:

حمام جوی دوسر

برای این درمان خانگی به یک پیمانه جوی دوسر و آب نیاز خواهید داشت. یک پیمانه جوی دوسر را به وان پر شده از آب اضافه کنید. به مدت 20 دقیقه در آن بنشینید. همانطور که می دانید جوی دوسر خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند خارش و پوست ملتهب را درمان کند.

روغن نارگیل:

کمی روغن نارگیل طبیعی را در دست بریزید و آن را به آرامی روی ناحیه مدنظر بمالید. اجازه دهید سی الی چهل دقیقه بماند و سپس آن را بشویید. روغن نارگیل هم خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند پوست خارش دار را تسکین دهد. این ماده بسیار مرطوب کننده است.

ژل آلوئه ورا:

ژل آلوئه ورا

کمی ژل آلوئه ورا را بردارید و آن را به طور مستقیم بر روی ناحیه مدنظر بمالید. اجازه دهید 20 الی 30 دقیقه بماند. حالا این ناحیه را بشویید و خشک کنید. می توانید اینکار را دو الی سه بار در روز تکرار نمایید. آلوئه ورا یک درمان قدیمی برای درمان شرایط و عفونت های پوستی مختلف است.

حمام جوش شیرین:

یک پیمانه جوش شیرین را به وان خود اضافه کنید. حالا به مدت 20 الی 30 دقیقه در این وان بنشینید. سپس پوست خود را خشک کنید.

خاصیت قلیایی جوش شیرین به بازیابی PH پوست کمک می کند. این موضوع باعث کاهش خارش پوست می شود.

روغن سرو کوهی:

12 قطره از این روغن را به سی میلی لیتر روغن نارگیل اضافه کنید. این ترکیب را بر روی ناحیه ای که خارش دارد بزنید. اجازه دهید سی الی شصت دقیقه بماند و سپس آن را بشویید. قبل از اینکه بخواهید این درمان خانگی را امتحان کنید با پزشک خود مشورت نمایید. سرو کوهی خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند خارش، التهاب و تورم را کاهش دهد.

کمپرس سرد:

کمپرس سرد

بر روی ناحیه ای که خارش دارد یک کمپرس سرد بگذارید. حالا اجازه دهید برای 5 دقیقه در این حالت بماند. خاصیت سردکنندگی و بی حس کنندگی کمپرس سرد می تواند جلوی التهاب و تورم ، خارش را بگیرد.

آب لیمو:

آب لیمو

شما برای این درمان خانگی به یک عدد لیموی تازه و یک چهارم پیمانه آب نیاز خواهید داشت. آب لیمو را بگیرید و به آب اضافه کنید. پنبه ای را در آن فرو ببرید و بر روی ناحیه مدنظر بگذارید. اجازه دهید 20 الی 30 دقیقه در این ناحیه بماند و سپس آن را شستشو دهید.

آب لیمو خاصیت اسیدی دارد و در برگیرنده ویتامین C است. خاصیت اسیدی آن می تواند سطح PH بدن را باز یابد. این موضوع باعث کاهش التهاب و خارش پوست می شود.

ریشه قاصدک:

یک الی دو قاشق غذاخوری از ریشه قاصدک را به یک پیمانه آب اضافه کنید. اجازه دهید بجوشد و آن را صاف کنید. این محلول را خنک کنید و با پنبه روی ناحیه مدنظر بمالید. اجازه دهید خشک شود. این ماده خاصیت قلیایی دارد و می تواند با بازیابی PH پوست، التهاب و خارش را تسکین ببخشد.

 

نکاتی برای پیشگیری از بروز خارش در دوران بارداری:

اگر می خواهید جلوی بروز خارش بارداری را بگیرید می توانید از نکات زیر برای این منظور استفاده کنید. این نکات اگر به درستی اجرا شوند می توانند در پیشگیری از بروز خارش بسیار مفید باشند:

– پوست خود را به خوبی مرطوب نگه دارید به خصوص اگر پوست تان همیشه خشک است.

– از صابون ها و لوسین های بدون بو استفاده کنید. صابون و مواد خوشبو ممکن است خارش شما را بدتر کند.

– از حمام یا دوش بسیار داغ خودداری کنید زیرا پوست شما را خشک می کند و باعث خارش آن می گردد

– بعد از دوش گرفتن خوب خودتان را بشویید تا بتوانید باقیمانده صابون یا شامپو را از روی بدن حذف کنید

– از حوله نرم برای خشک کردن خود استفاده کنید

– لباس سبک و شل بپوشید

– بیش از حد از صابون استفاده نکنید

– از شوینده های ملایم برای شستشوی لباس ها استفاده کنید

– زیر نور آفتاب بیرون از منزل نروید

– آب زیادی بنوشید

– از پوشیدن لباس های مرطوب برای مدت زمان طولانی خودداری کنید زیرا باعث رشد قارچ ها می شود

– از اتاقی که تهویه دارد برای مدت زمان طولانی استفاده نکنید زیرا پوست شما را خشک می سازد

ترکیبی از درمان های خانگی بیان شده در این مقاله با نکاتی که بیان کردیم می تواند به تسکین خارش در دوران بارداری کمک کند. اگر بعد از به کار بردن این درمان های خانگی و نکات ذکر شده باز هم خارش شما بهبود پیدا نکرد بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.



:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 28 ارديبهشت 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sibesalamati

چگونه آکنه هورمونی را درمان کنیم؟

 

تا به حال برایتان پیش آمده است آکنه در یک زمان معین از ماه بروز کند؟ آکنه هر بار در یک موقعیت یکسان دیده می شود؟ این آکنه ها عمیق، کیستیک و دردناک هستند؟ اگر پاسخ شما به سوالات بالا مثبت است به احتمال زیاد با آکنه هورمونی درگیر هستید. آکنه هورمونی همانطور که از نامش پیداست زمانی رخ می دهد که نوسانات هورمونی در بدن وجود داشته باشد. در بیشتر موارد، آکنه هورمونی به بلوغ مرتبط است. اما این آکنه افراد را در هر سنی درگیر خود می سازد. در این مقاله قصد داریم روش هایی را برای درمان آکنه هورمونی بیان کنیم.

 

از پوست خود مراقبت کنید:

موثرترین روش برای درمان آکنه هورمونی مراقبت از پوست است. داشتن یک رژیم مناسب برای پوست باعث سالم ماندن آن می شود و از بروز آکنه جلوگیری می کند. همیشه صورت خود را با شوینده ملایم بشویید. آن را دوبار در روز شستشو دهید. تمیز کردن صحیح صورت مانع از تجمع روغن و ناپاکی در صورت می شود. پوست خود را هفته ای یکبار لایه برداری کنید تا از شر پوست های مرده خلاص شوید. با دست آلوده صورت خود را لمس نکنید. محصولات مراقبت از پوست را با دقت انتخاب کنید. زمانی که بر روی پوست خود آکنه دارید آن را فشار ندهید. اینکار می تواند خطر عفونت را افزایش دهد.

 

داروهای ضد بارداری خوراکی:

زنانی که از نوسانات هورمونی و آکنه مرتبط با آن رنج می برند می توانند از داروهای ضد بارداری زیر نظر پزشک استفاده کنند. برخی از داروهای ضد بارداری می توانند در درمان آکنه بسیار مفید باشند. یکی از مطالعات انجام شده در سال 2009 نشان می دهد زنان سالمی که سیگار نمی کشند، می توانند از این داروها به عنوان درمان آکنه هورمونی استفاده نمایند. بروز بهبود به چند ماه زمان نیاز دارد. برای اینکه بتوانید از این داروها استفاده کنید با پزشک خود مشورت نمایید.

 

درمان خانگی جوش هورمونی

کمپرس گرم:

اعمال کمپرس گرم بر روی ناحیه مدنظر یکی از روش های بهبود آکنه هورمونی است. گرمای ناشی از این کمپرس می تواند جریان خون به ناحیه را افزایش دهد و باکتری های موجود را نابود سازد. یک قاشق چایخوری نمک را با دو پیمانه آب گرم ترکیب کنید. پارچه تمیزی را در آن فرو ببرید و مایع اضافی اش را بگیرید. حالا این کمپرس گرم را برای 10 دقیقه روی ناحیه مدنظر بگذارید.

 

روغن درخت چای:

روغن درخت چای برای درمان آکنه هورمونی بسیار مفید است. این ماده می تواند التهابی که به آکنه منجر می شود را از بین ببرد. این روغن ضروری همانند یک تمیز کننده عمل می کند و به پوست و منافذ نفود می نماید و به بهبود آکنه کمک می کند. دو الی سه قطره از روغن درخت چای را با یک قاشق چایخوری روغن نارگیل ترکیب کنید. پنبه ای را در آن فرو ببرید و سپس بر روی ناحیه مدنظر اعمال نمایید. اجازه دهید 10 دقیقه بماند و سپس صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید.

حالا کمی مرطوب کننده روی صورت خود بمالید.

توجه داشته باشید که قبل از کاربرد روغن های ضروری باید آن را بر روی قسمت کوچکی از پوست امتحان کنید تا مطمئن شوید به آن حساسیت ندارید.

 

چای سبز:

چای سبز نیز به کاهش التهاب در بدن کمک می کند و به همین خاطر برای درمان آکنه هورمونی مورد استفاده قرار می گیرد. آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در این چای باعث درخشندگی و زیبایی پوست می گردد. یک چهارم پیمانه از چای سبز تازه دم شده را با آب ترکیب کنید. پنبه را در آن فرو ببرید و روی پوست بزنید. اجازه دهید 15 دقیقه بماند. سپس آن را با آب سرد بشویید. شما می توانید از لوسیون ها و ژل های حاوی این چای نیز استفاده کنید. اگر خواستید می توانید روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید.

 

درمان جوشهای هورمونی در زنان

زردچوبه:

برای اینکه بتوانید از شر مشکلات پوستی خلاص شوید می توانید زردچوبه را امتحان نمایید. ترکیب کورکومین در این ماده خاصیت ضد التهابی دارد و التهاب را کاهش می دهد. کمی آب را به یک الی دو قاضق چایخوری زردچوبه اضافه کنید و خمیری را درست نمایید. این خمیر را روی ناحیه مدنظر بمالید. اجازه دهید یک ساعت بماند و سپس آن را بشویید.

 

مدیریت استرس:

برای اینکه بتوانید زیبایی پوست و جوانی خود را حفظ کنید بهتر است استرس خود را مدیریت نمایید.

زمانی که تحت استرس زیاد هستید، غده آدرنال هورمون زیادی در جریان خون آزاد می کند. این موضوع می تواند برای بدن مضر باشد و به آکنه منجر گردد. علاوه بر این، سطح بالای هورمون کورتیزول در بدن می تواند مشکلات زیادی برای سلامتی داشته باشد. می توانید از موسیقی، یوگا، تمرینات ورزشی، مدیتیشن و سایر موارد برای کنترل استرس استفاده کنید.

 

کرم های رتینوئید:

اگر آکنه شما خفیف است می توانید از کرم های موضعی رتینوئید استفاده کنید. متخصصان بر این باورند که چنین کرم هایی اولین خط درمانی برای آکنه التهابی خفیف تا متوسط است. این کرم ها از ویتامین A مشتق شده اند و می توانند در باز کردن منافذ و پیشگیری از انسداد آن ها موثر باشند.

 

آلفا هیدروکسی اسید:

آلفا هیدروکسی اسید نیز می تواند در درمان آکنه هورمونی مورد استفاده قرار گیرد. این ماده سلول های مرده پوست را از بین می برد و می تواند بروز زخم های ناشی از آکنه را کاهش دهد. این ماده در کرم ها و ماسک های بدون نسخه نیز یافت می شود. بخش مساوری از سرکه سیب طبیعی و آب را با هم ترکیب کنید. کمی عسل بدان بیفزایید. آن را روی ناحیه مدنظر بمالید و اجازه دهید 15 دقیقه بماند.



:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 28 ارديبهشت 1397 | نظرات ()